Centrul de Cercetare și Inovare EDUTIC organizează, sâmbătă, 11 martie 2023, la Centrul Internațional Interactiv “Constantin Brâncuși” (Muzeul de Artă din Craiova), în intervalul orar 12.00 – 15.00, evenimentul “Școli SMART pentru copii SMART“.

În cadrul evenimentului părinții, cadrele didactice și directorii unităților de învățământ din județul Dolj vor putea experimenta cele mai noi tehnologii din zona educațională ce stimulează învățarea interactivă a copiilor.

Astfel, 8 tipuri de roboți, experiențe educaționale de realitate virtuală, imprimante și creioane 3D, table inteligente, laptopuri, tablete și telefoane utilizabile în lecții STEAM demo – vor încânta vizitatorii în cadrul unei expoziții interactive de tehnologii educaționale și prezentări directe, per sloturi de timp.

Principalele insule:
Insula 1 – Tabla interactiva
Insula 2 – Experienta VR pentru învățare
Insula 3 – Experiență STEAM prin utilizarea roboților modulari FABLE
Insula 4 – Imprimante si pixuri 3D
Insula 5 – Pixuri smart
Insula 6 – Roboții Makey Makey, Pocket Lab și Sphero Bolt
Insula 7 – Roboțelul Kubo pentru învățare hands-on
Insula 8 – Explorarea robotului umanoid Alpha Mini
Insula 9 – CNC laser gravura Makeblock

Confirmarea se poate face prin completarea prezentului formular https://forms.gle/g8Zg1KCHRYUVBtm48. Participarea la eveniment nu este condiționată de completarea formularului și se poate realiza oricând pe parcursul desfășurării expoziției interactive, însă ajuta pentru estimarea numărului de vizitatori.